Hippe lampen van dit moment

Verlichting is allang niet meer alleen functioneel. Natuurlijk moet je bijvoorbeeld voor fatsoenlijke werkkamer verlichting zorgen, om goed geconcentreerd te kunnen werken Toch zijn lampen tegenwoordig zoveel meer dan alleen een verlichtingsbron. Door bijvoorbeeld een opvallend armatuur uit te zoeken, door te spelen met de kleurtemperatuur van de lichtbron, of door zelf een hanglamp samen te stellen waarbij je een losse pendel combineert met een LED filamentlamp, kun je een unieke stempel op jouw interieur drukken. Eerder bespraken we al de lampen trends voor dit jaar. In dit blog zoomen we verder in op verschillende typen lampen, en welke hippe mogelijkheden er zijn binnen elk soort lamp.

Hippe lampen

Hippe hanglampen

Hanglampen kunnen een prima basisverlichting vormen. We bespreken enkele trendy opties wanneer je op zoek bent naar nieuwe hanglampen voor bij jou thuis.

Hanglampen met organische vormen

Zogenaamde “organische lampen” kenmerken zich doordat ze een natuurlijke uitstraling hebben. Dat kan bijvoorbeeld ontstaan door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, denk aan bamboe of rotan. Op het moment dat je kiest voor lampenkappen met organische vormen en in aardetinten, kunnen deze ook al de rustgevende, natuurlijke sfeer in je interieur vergroten. Als je helemaal een natuurlijke, organische “vibe” in je interieur wilt verwerken, is een lamp met wortels van bomen als voetsteun misschien wel een te gek idee. Een bamboe lamp is overigens zelf te maken door aan de slag te gaan met bamboe. Uiteraard mag een duurzame lichtbron niet ontbreken wanneer je voor een organische lamp kiest of deze zelf gaat maken. Door je nieuwe (of gerecyclede) hippe lamp te voorzien van een LED lamp, zorg je ervoor dat je milieuvriendelijk bezig bent!

Glazen hanglampen

Ook hanglampen met een glazen kap, sieren vandaag de dag menig interieur op. Hierbij kun je denken aan glazen kappen gemaakt van prachtig rookglas (letterlijk gerookt glas dat een andere kleur heeft naarmate het glas dikker is), of armaturen met een speciaal gevormde glazen lampenkap in flesvorm. Plaats hier bijvoorbeeld een Calex LED lamp in, om je trendy hanglamp compleet te maken. Calex LED is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waaronder exemplaren met een spiegellaag op de bovenkant (zogenaamde kopspiegellampen) waarmee je verblinding tegengaat.

hippe hanglampen

Hippe tafellampen

Naast hippe hanglampen, wil je waarschijnlijk ook een originele en hippe tafellamp scoren om je lichtplan compleet mee te maken.

Trendy Art-Deco lampen op tafel plaatsen

Art-Deco lampen zijn lampen die naast een lamp ook haast een kunstobject vormen voor in je huis. Vaak hebben deze lampen een witte kleur. Zo bestaan er bijvoorbeeld Art-Deco bollampen. Dit zijn witte bollen die vastzitten aan elkaar door middel van een zwart frame. Deze lampen hebben zowel een hele moderne, chique als sfeervolle uitstraling.

Vintage en retro tafellampen

Vintage en retro is al een tijdje weer helemaal “hot”. Onder de noemer vintage vallen lampen die echt oud zijn (minstens een jaar of 30 oud), retro lampen zijn nieuwe lampen met een vintage uitstraling. Een vintage lamp kan een unieke toevoeging aan jouw interieur zijn. Struin je zolder of die van je (groot)ouders af naar een oud armatuur, voorzie deze van een nieuwe lichtbron, en je nieuwe eyecatcher voor op de salontafel of het bureau is gevonden! Ga je liever voor een nieuwe lamp waarvan je zeker weet dat deze het goed doet en lang meegaat? In ons aanbod vind je ook tal van retro lichtbronnen en armaturen, die je eenvoudig bestelt!

hippe lampen retro

Hippe wandlampen

Wandlampen zijn kleine lampen, vaak in een rechthoekige vorm, die licht uitstralen aan de onder- en eventueel bovenkant. Wandlampen worden vaak gebruikt bij een trap of in een hal, en worden ook wel toegepast in moderne en strakke interieurs omdat ze weinig ruimte innemen en er indirect licht mee kan worden gecreëerd. Voorbeelden van hippe wandlampen zijn en neonlook signs voor aan de muur, die we hieronder even apart uitlichten. Soms worden deze hippe armaturen zonder lichtbron aangeboden, dus dien je er wel zelf even een passende lichtbron zoals een E14 LED lamp, GU10 lampjes of E27 spaarlamp bij te zoeken.

hippe tafellampen

Hippe LED lampen met neonlook

Tegenwoordig zijn neon LED lampen erg hip, dit zijn lampen die een bepaalde tekst of logo uitbeelden. Met zo’n neonlook LED lamp geef je een opvallend accent aan je inrichting, met een kleine knipoog. Heb je dus een strak interieur, dat je van een spontane twist en tegelijkertijd sfeerverlichting wilt voorzien? Dan zijn neon LED lampen de hippe lampen die je zoekt.

Neon lampen bevatten vroeger het edelgas neon en soms ook nog andere gassen zoals kwikdamp (wat ook in TL armaturen wordt gebruikt). Tegenwoordig zijn neon lampen, net als TL lampen, verkrijgbaar in LED varianten, waardoor je een veilig en natuurvriendelijker alternatief kunt kiezen.

Op zoek naar trendy lampen?

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog een idee gekregen van welke hippe lampen er allemaal verkrijgbaar zijn, en welke geschikt zijn om jouw interieur mee te voorzien. Het belangrijkste blijft dat je de verlichting samenstelt die bij jouw smaak, interieur en budget aansluit. Mocht je nog meer willen lezen over verschillende soorten lampen en diverse verlichtingsmogelijkheden, lees dan ook onze andere blogs: