Wil je graag nieuwe lampen uitzoeken, of ben je je aan het oriënteren? Dan is het fijn om een overzicht te hebben van enkele lampen trends van 2022, ter inspiratie. In dit blog zetten we daarom een aantal verlichting trends van dit jaar voor je op een rij. Zo krijg je snel een idee van welke trendy lampen jou aanspreken en kun je jouw interieur in no-time van nieuwe (sfeer)verlichting voorzien.

Verlichting trend “Smart home lampen”

Onze technologieën gaan vooruit en ook op het gebied van verlichting blijven nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden die het aansturen van verlichting vergemakkelijken. Door bijvoorbeeld te werken met de Calex smarthome producten, kun je de verlichting bij jou thuis bedienen via een app voor je smartphone. Dat is niet alleen handig als je lekker op de bank ligt en de lamp wil aanzetten zonder op te hoeven staan, maar maakt ook het dimmen, instellen van timers en routines via je mobiel mogelijk.

Bekijk onze Calex lampen en scoor om een ‘smart’ exemplaar om jouw interieur 2022-proof te maken.

Energiezuinig: een must voor 2022

Duurzaamheid is al een paar jaar een ‘hot topic’, ook wat betreft verlichting. In 2022 horen energiezuinige lampen er dan ook helemaal bij. LED lampen zijn niet alleen energiezuiniger dan klassieke gloeilampen, maar ontwikkelen ook minder warmte, hebbe­­­­­n geen opwarmtijd en hebben een langere levensduur. Dit maakt LED lampen een duurzame keuze, zowel met het oog op het milieu als op je portemonnee!

lampen trend

Lampen trend 2022: “decoratie én lichtbron”

Lampen zijn allang niet meer alleen functioneel. Tegenwoordig hebben we diverse soorten lampen tot onze beschikking die ook een lust voor het oog zijn. Ben je op zoek naar een lichtbron die je niet hoeft te verstoppen in een mooi armatuur of grote lampenkap? Dan kun je bijvoorbeeld werken met de Calex XXL lampen. Dit zijn LED filament lampen van groot formaat, die beschikbaar zijn in te gekke, haast futuristische designs.

Tegenwoordig bestaan er ook diverse lampen met een bijzondere afwerking. In plaats van doorschijnend ‘wit’ glas, hebben ze een afwerking in een vrolijke kleur, in goudkleur of met een titanium afwerking. Dit maakt zulke lichtbronnen zeer decoratieve toevoegingen aan je interieur, ook wanneer het licht niet is ingeschakeld. Meer decoratieve en functionele lampen vind je onder andere in ons aanbod LED filament lampen. LED filament lampen zijn energiezuinige LED lampen die lijken op klassieke gloeilampen. Dat komt doordat met LEDs binnen in de lamp, gloeidraden worden geïmiteerd.

lampen trends 2022

Hanglamp trend 2022

Hanglampen zijn terug! Een mooie hanglamp boven de eettafel, of een minimalistische pendel met lichtbron; er zijn meerdere manieren om een hanglamp toe te passen en een 2022-waardig interieur samen te stellen. Je hoeft het natuurlijk niet bij één hanglamp te houden. Plaats bijvoorbeeld twee grote hanglampen boven je eethoek, of combineer meerdere pendels met lichtbronnen om de finishing touch aan jouw interieur te geven.

Lees hier meer over op welke hoogte je hanglampen boven de eettafel plaatst

Verlichting trend “Goud is altijd goed!”

Goud is helemaal trendy voor in huis, ook in 2022. Je kunt hierop inspelen met het uitkiezen van je verlichting, door bijvoorbeeld een gouden armatuur te combineren met een kopspiegellamp. Op die manier stel je zelf een mooie, trendy lamp samen. Een lamp met goudkleurig armatuur en eventueel goudkleurige spiegellaag, is ook leuk te combineren met woonaccessoires als een poef, fotolijstjes en kandelaars met gouden afwerking. 

trends verlichting goud

Oplaadbare lampen

Oplaadbare lampen vormen een echte verlichtingstrend in 2022. Mensen kiezen vaak voor de oplaadbare lampen om het design. Een oplaadbare lamp kenmerkt zich namelijk met een strak design, doordat de kabel bij de lamp ontbreekt. Oplaadbare lampen zijn voornamelijk bedoeld als kleine lampen voor extra sfeerverlichting, die bijvoorbeeld mooi zullen staan op een bijzettafel.

trendy oplaadbare lampen

Thuiskantoor lampen: trend van 2022

De meeste van ons moesten begin 2022 nog (deels) thuiswerken vanwege de coronamaatregelen. Echter, de thuiswerktrend lijkt medio 2022, ondanks het vervallen van de maatregelen, nog niet over te zijn. Zowel werknemers als werkgevers hebben ontdekt dat thuiswerken ook zo zijn voordelen heeft. Kortom; (deels) thuiswerken is here to stay, en dus mag passende verlichting voor je thuiskantoor niet ontbreken.

Wist je dat goede verlichting ervoor zorgt dat je productiever en alerter bent? Scoor daarom voldoende en verschillende soorten lampen om de werkkamer mee te verlichten. Denk aan een trendy hanglamp als basis verlichting, een fijne bureaulamp voor extra belichting van je werkplek en spots om bijzondere items in je werkkamer mee uit te lichten.

In ons blog met werkkamer verlichting tips lees je meer over de ideale lampen voor je thuiskantoor!

trends lampen

Welke lampen trends 2022 ga jij toepassen?

De lampen trends voor 2022 die zijn benoemd in dit artikel zijn inschattingen van veelvoorkomende keuzes qua verlichting in 2022. Het belangrijkste blijft dat je de verlichting samenstelt die bij jouw smaak, interieur en budget aansluit. We wensen je dan ook veel plezier met het uitzoeken van jouw lampen in 2022, en bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Lees ook onze andere blogs voor meer informatie over onderwerpen als: