Soms moet je roeien met de riemen die je hebt. Dat geldt ook wanneer je een lamp wilt neerzetten, maar een stopcontact in de buurt ontbreekt, of wanneer zichtbare kabels onwenselijk zijn vanuit esthetisch of praktisch oogpunt. Waar er eerst meterslange verlengkabels aan te pas moesten komen om lampen zonder stopcontact in de buurt van stroom te voorzien, zijn er nu gewoon lampen zonder snoer. Ben je nog niet helemaal overtuigd over dit type lampen, of ben je er simpelweg niet mee bekend? Dat is niet erg, want in deze blog vertellen we je alles over snoerloze verlichting.

snoerloze lampen tips

Hoe werkt een lamp zonder snoer?

Een lamp zonder snoer bevat meestal een accu en is dus oplaadbaar. De gemiddelde batterijduur is volledig afhankelijk van het soort lamp. Een lamp die wat zachter geprijsd is, zal daardoor ook wat vaker aan de lader liggen in vergelijking met een wat duurdere lamp. Het opladen gebeurt meestal via een USB kabel. Snoerloze lampen zijn overal neer te zetten, makkelijk te verplaatsen en bieden licht precies op de plek waar jij het op dat moment nodig hebt. Ze zijn dus praktisch en bovendien verkrijgbaar in stijlvolle varianten.

lampen zonder snoer

Verschillende soorten snoerloze lampen

Je hebt inmiddels diverse typen lampen in snoerloze uitvoeringen, zoals:

Waar kun je lampen zonder snoer voor gebruiken?

De toepassingen van een snoerloze lamp zijn eindeloos. Een snoerloze lamp kun je overal neerzetten of hangen waar jij licht nodig hebt. Voornamelijk op plekken zonder stopcontact in de buurt.

Een voorbeeld van een type lamp die ook in snoerloze variant te verkrijgen is, is een tafellamp. Deze wordt geleverd met of zonder handvat. Lampen met een handvat zijn makkelijk te verplaatsten. Het leeslampje naast de bank verhuist bijvoorbeeld gemakkelijk mee naar het nachtkastje.snoerloze verlichting

Heb je vooral veel licht en wat extra power nodig? Dan bestaan er ook LED werk- en bouwlampen op accu. Zo kun jij de hele avond doorklussen zonder te struikelen over een onhandige snoer.

Snoerloze verlichting kan daarnaast ook een luxe uitstraling geven aan je interieur. Denk hierbij aan oplaadbare ledstrips voor in de kast, rondom een schilderij of achter de tv of bank. Calex lampen bieden bijvoorbeeld mooie uitkomsten hiervoor.

Ook om een donkere voorraad- of kledingkast te verlichten, kun je kiezen om met snoerloze verlichting te werken. Hiervoor zijn speciale kastlampen ontwikkeld met bewegingssensor.

En ontbreekt er een aansluiting boven de eettafel? Geen paniek, ook daar is al een oplossing voor. Namelijk, de hanglamp met oplaadbare lichtbronnen.

Lampen zonder snoer voor buiten

Het handige aan snoerloze buitenverlichting is vaak dat de accu oplaadbaar is door de zon. Deze verlichting wordt ook wel solar verlichting genoemd. Deze lampen hoef je dus helemaal niet op te laden. Wanneer de verlichting ’s avonds gebruikt is, laadt deze de volgende dag in het zonnetje vanzelf weer op. Bij schemering is de solar lamp weer helemaal gebruiksklaar. Handig voor de zwoele zomeravonden op je balkon of in de tuin! Solar verlichting bestaat bijvoorbeeld in tafellamp modellen, maar is ook in de vorm van hanglampen of wandlampen verkrijgbaar. Vaak kenmerken ze zich met een bepaalde mate van waterdichtheid, waardoor je ze ook in de tuin kunt plaatsen.

tafellamp zonder snoer

Een stijlvolle oplossing voor binnen en buiten

Door middel van deze blogpost heb je een hopelijk inspiratie opgedaan om snoerloze verlichting toe te passen in je interieur. Lampen zonder snoer zijn een moderne en stijlvolle oplossing voor binnen- en buitenshuis!

Op zoek naar meer informatie of inspiratie?

Uiteraard kun je in onze webshop terecht om lampen met of zonder snoer te bestellen en inspiratie op te doen. Bekijk ook onze andere blogs voor meer informatie over thema’s als: